Gouden Knol voor Theo van de Camp


Tijdens de prijsuitreiking van Dé Verlichte Optocht kreeg Theo van de Camp, uit handen van President Dimitri van Gaal en Prins Dave I, de Gouden Knol uitgereikt. De Gouden Knol is de hoogste onderscheiding binnen Stichting Carnaval Berghem en wordt toegekend aan een vrijwilliger die veel betekent of heeft betekend voor Berghem in het algemeen en het Bèrgse carnaval in het bijzonder.

Theo begon zijn carnavalscarrière bij De Centrumknollen, waar hij in 1995 adjudant van Grootvorst Eggy was. In 2001 werd hij gevraagd als raadslid bij Stichting Carnaval Berghem, waar hij onlangs na een periode van 18 jaar, afscheid nam. In die periode stond hij als commissielid ruim 16 jaar klaar voor onze dansgarde De Sticarda’s. In de afgelopen 7 jaar deed hij dat samen met zijn partner Annette. Zijn dochters Melissa en Lisanne dansten 5 jaar mee en Melissa was daarna nog enkele jaren actief als hulptrainster. Als er buiten het dorp gedanst moest worden, stapten de ‘schônste dèrkes’ in de witte bus van Theo, die hij speciaal voor deze gelegenheden voorzag van een logo van Stichting Carnaval Berghem. Net voor zijn afscheid heeft Theo er mede voor gezorgd dat we nieuwe pakjes voor onze dansgarde konden aanschaffen.

Een andere passie is voor Theo nog steeds de vrijwillige brandweer, waarvan hij inmiddels al 28 jaar actief lid is. Hij startte op 21-jarige leeftijd als aspirant brandwacht en volgde zijn vader Wim op als penningmeester van de personeelsvereniging. Inmiddels is hij bevorderd tot hoofdbrandwacht en inzetbaar als chauffeur/pompbediende. Zijn zoon Lars kan bijna niet wachten tot ook hij kan toetreden tot de vrijwillige brandweer. Theo is een actief lid van de wedstrijdploeg en stelt zijn bedrijfspand met regelmaat beschikbaar als oefenlocatie. Toen de brandweer nog deelnam aan Dé Verlichte Optocht werd de wagen bij Theo in de schuur gebouwd.

Die schuur staat er overigens al lang niet meer, maar in zijn schuur aan de Runselstraat wordt al jarenlang dag en nacht gebouwd door De Kwékers. Drie jaar geleden maakten zij de overstap naar de grote wagens volwassenen, en wonnen in die categorie al twee jaar op rij de eerste prijs. Als zij deelnemen aan de Helmondse Lichtjes Parade wordt het wagenpark van Van de Camp ingezet voor het transport. Theo staat altijd voor hen klaar en wordt door hen op handen gedragen. Zijn beide dochters zijn ook lid van deze club en zijn zoon Lars bouwt bij CV Alt Blijvuh Laaguh.

En dan is er natuurlijk nog Van de Camp Oss. Het in 1966 door zijn vader opgerichte bedrijf waarin Theo al bijna 30 jaar actief en maatschappelijk verantwoord onderneemt. Onder zijn leiding verhuisde het bedrijf naar Oss en werd daar verder uitgebreid. Door Ondernemers Vereniging Berghem werd hij uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het jaar 2017’. Vele clubs en evenementen doen met succes een beroep op Van de Camp Oss, als (shirt)sponsor en voor het gebruik van materieel. Van het Hoessenbosch Festival tot de Dunes Games, van KPJ Berghem tot Berghem Sport en van Toneelvereniging Amicitia tot Openluchttheater Hoessenbosch. Ook Stichting Carnaval Berghem klopt nooit tevergeefs aan als er een container of loader nodig is. Bij Berghem Bruist en de dorpszeskamp is het bedrijf al jaren zichtbaar aanwezig en bij de buitenspeeldag doen de containers van Van de Camp Oss belangeloos dienst als zandbak. Afgelopen week nog stelde Theo zijn bedrijf open voor de Osse Jongeren Bedrijvendag en ook voor mensen met een beperking heeft Theo een plekje in zijn bedrijf en anders wel in zijn hart. Hij is namelijk ook shirtsponsor van het gehandicaptenteam van hockeyclub MHC Oss en levert zijn bijdrage aan de Kiwanis Truckrun.

Theo krijgt de Gouden Knol niet alleen om wat hij doet, maar ook om wie hij is. In vergaderingen is hij vaak stil tot er echt iets gezegd moet worden en dan luistert iedereen aandachtig omdat het altijd rake woorden zijn. Als er iets gedaan moet worden, dan staat Theo klaar en als hij zelf niet kan, regelt of weet hij vaak wel iemand anders die de klus kan klaren. Betrokken, positief en oplossingsgericht. Dat is Theo!

Vragen, opmerkingen, of wilt u informatie die u niet op onze website kunt vinden?
Neem dan contact met ons op, of loop bij ons binnen.
Wij staan u graag te woord.

BEDRIJFSGEGEVENS

v.d. CAMP Oss
Randmeer 18, 5347 JW ,Oss
0412-401605
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kantoor geopend:
Ma t/m Vr. 07.00-18.00
Zaterdag   07.00-16.00
Zondag gesloten